Yön uutiskooste | KRP tiedottaa Vastaamon tietomurron tutkinnasta, Pfizerin rokotetta suositellaan Yhdysvalloissa 5-11-vuotiaille, Googlen emoyhtiö takoi huipputuloksen

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Pääministeri Marin hyvästelee väistyvän liittokanslerin Merkelin Berliinissä

Pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaa väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin tänään Berliinissä.

Marin aloitti kaksipäiväisen vierailunsa Saksassa eilen puhumalla Maailman terveyshuippukokouksessa sekä tapaamalla Saksan sosiaalidemokraattien liittokansleriehdokkaan Olaf Scholzin.

Scholzin kanssa Marin keskusteli muun muassa ilmasto-, energia- ja investointikysymyksistä. Scholz ja sosiaalidemokraatit neuvottelevat parhaillaan hallituksen muodostamisesta vihreiden ja liberaalipuolue FDP:n kanssa.

Vehviläinen tapaa oikeusoppineita, haluaa selvyyttä ministerien ja kansanedustajien oikeudellisen vastuun käsittelyyn

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen arvioi tänään pidettävässä tapaamisessa oikeusoppineiden kanssa sitä, onko eduskunnan täysistunto oikea paikka käsitellä ministerien ja kansanedustajien oikeudellista vastuuta.

Vehviläinen on kutsunut eduskuntaan oikeus- ja valtiosääntöasiantuntijoita sekä lisäksi kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat pohtimaan asiaa ja arvioimaan perustuslain mahdollista muutostarvetta.

Selvityksen taustalla on, että eduskunta on Vehviläisen puhemieskaudella käsitellyt kahdesti asiaa, ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) ja kansanedustaja Juha Mäenpään (ps.) kohdalla.

KRP järjestää tänään tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta

Keskusrikospoliisi (KRP) järjestää tänään iltapäivällä tiedotustilaisuuden Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tutkinnasta.

KRP:n mukaan yhdeltä alkavassa tiedotustilaisuudessa käsitellään esitutkinnan tilannetta ja asianomistajien kuulemisen aloittamista. KRP:n lisäksi paikalla on edustajia Syyttäjälaitoksesta ja Rikosuhripäivystyksestä. Tilaisuus näytetään suorana KRP:n Youtube-kanavalla.

Suomen suurimpiin psykoterapiapalvelujen tarjoajiin kuulunut Vastaamo kertoi vuosi sitten joutuneensa tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Tietomurrossa vietiin kymmenientuhansien asiakkaiden tietoja, joita on sen jälkeen julkaistu netissä.

Googlen emoyhtiö takoi huipputuloksen ja kasvatti liikevaihtoaan

Teknologiajätti Googlen emoyhtiö Alphabet kertoo tehneensä heinä-syyskuussa 18,9 miljardin dollarin tuloksen. Lukema on lähes 69 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten ja ylittää ennakko-odotukset.

Alphabetin liikevaihto oli reilut 65 miljardia dollaria, mikä on 41 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna.

Yhtiön mukaan kasvun takana ovat erityisesti mainostulot sekä pilvipalvelujen menestys. (Lähde: AFP)

Mainostuotot nostivat Twitterin liikevaihtoa, mutta kallis oikeuskanne vei yhtiön tuloksen pakkaselle

Sosiaalisen median yhtiö Twitterin mainostuotot kasvoivat ja liikevaihto nousi heinä–syyskuussa 37 prosentilla 1,3 miljardiin dollariin viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Tästä huolimatta yhtiö ilmoitti tehneensä lähes 540 miljoonan nettotappiot laitettuaan yli 800 miljoonaa oikeuskanteen sovitteluun. Vuonna 2016 jätetyn kanteen mukaan sijoittajia oli johdettu harhaan käyttäjämäärien kasvun hidastumisesta.

Syytettyjen väitetään antaneen puuttellisen kuvan yhtiön tilanteesta myydessään henkilökohtaisia osakkeitaan. Syytettyjen joukossa oli muun muassa Twitterin entinen toimitusjohtaja Dick Costolo.

Twitterin operatiiviset tappiot olivat 743 miljoonan dollarin luokkaa. (Lähde: AFP)

Windows-koneiden ja pilvipalveluiden kysyntä paisutti Microsoftin tuloksen yli odotusten

Ohjelmistojätti Microsoft kertoo takoneensa heinä-syyskuussa odotuksia kovemman tuloksen. Kasvua ovat siivittäneet yhtiön pilvipalveluiden ja Windows-tietokoneiden niin ikään kasvanut kysyntä.

Microsoft kertoi tuloksensa olleen 20,5 miljardin luokkaa vastikään päättyneellä neljänneksellä. Yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna 22 prosenttia ollen nyt 45,3 miljardia dollaria.

Microsoftin talousjohtaja Amy Hood kertoo tiedotteessa, että yhtiön pilvipalveluyksikön liikevaihto oli 20,7 miljardia, mikä on 36 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. (Lähde: AFP)

Pfizerin rokotetta suositellaan Yhdysvalloissa 5-11-vuotiaille

Yhdysvalloissa lääkeyhtiö Pfizerin koronavirusrokotetta suositellaan hyväksyttäväksi käyttöön myös 5–11-vuotiaille lapsille.

Elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n asiantuntijapaneeli päätti tiistaina suositella käyttöluvan antamista. Päätöksen myötä nuorten lasten rokottaminen Yhdysvalloissa käynnistynee lähiviikkoina.

Pfizer oli ensimmäinen rokotteelleen käyttölupaa 5–11-vuotiaille hakenut lääkeyhtiö Yhdysvalloissa. Myös Moderna on hakemassa pian rokotteelleen käyttölupaa samassa ikäryhmässä. (Lähde: AFP)

Brasilian koronatoimia tutkinut senaatin paneeli tukee syytteiden nostamista presidentti Bolsonaroa vastaan

Brasilian senaatin paneeli tukee kovien syytteiden nostamista maan presidenttiä Jair Bolsonaroa vastaan. Seitsemän 11-henkisen paneelin senaattoreista äänesti maan koronatoimia käsittelevän raportin hyväksymisen puolesta.

Raportti julkistettiin viime viikolla kuusi kuukautta kestäneen tutkinnan päätteeksi. Raportin perusteella Bolsonaroa halutaan syyttää koronatoimiensa vuoksi muun muassa rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Bolsonaron lisäksi raportissa suositellaan rikossyytteiden nostamista 77 muuta ihmistä vastaan. Syytteitä tulisi paneelin mukaan nostaa muun muassa kolmea Bolsonaron lasta sekä useita ministereitä vastaan. (Lähde: AFP)

New Jersey ja Pittsburgh kompuroivat kotikaukaloissaan

Jääkiekon NHL:ssä New Jersey Devilsillä ja Pittsburgh Penguinsillä oli tahoillaan vaikeuksia omissa kotikaukaloissaan. Calgary Flames otti New Jerseystä vierasvoiton maalein 5–3.

Ottelun kovimmat maalintekijät olivat kaksi maalia iskeneet Calgaryn Andrew Mangiapane ja New Jerseyn Pavel Zacha.

Penguins puolestaan kaatui hallitsevan mestarin Tampa Bay Lightningin käsittelyssä. Floridalaiset takoivat tulostaululle loppulukemat 5–1.

Maalintekijöitä oli yhtä monta kuin maalejakin. Maalin ja syöttöpisteen nappasivat Tampan hyökkääjät Alex Killorn ja Ondrej Palat sekä puolustajat Ryan McDonagh ja Mihail Sergatshov.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut