Tivi-lehti: THL hankki koronapassin tarkastussovelluksen ilman kilpailutusta – ratkaisua perustellaan ennalta-arvaamattomuudella ja erityisellä kiireellisyydellä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on hankkinut koronatodistusten tarkastussovelluksen suorahankintana ilman kilpailutusta, kertoo Tivi-lehti. Asia käy ilmi heinäkuun 14. päivä allekirjoitetusta THL:n hankintapäätöksestä, jonka Tivi on saanut THL:ltä tietopyynnöllä.

Tivin mukaan hankinnan arvonlisäverottomaksi hinnaksi on ilmoitettu päätöksessä 120 000 euroa. Hankinta on tehty Solitalta, joka on kehittänyt myös Koronavilkku-sovelluksen.

Kilpailuttamatta jättämistä perustellaan ”ennalta-arvaamattomuudella ja erityisellä kiireellisyydellä, jotta rajaviranomaisilla olisi tarvittavat toiminnallisuudet EU:n asetuksen edellyttämässä määräajassa”, kertoo Tivi.

Tivin mukaan THL kertoo hankintapäätöksessä saaneensa toukokuun puolivälissä sosiaali- ja terveysministeriöstä toimeksiannon käynnistää todistusten lukusovelluksen toteutus.

Äskettäin Suomessa käyttöön otettu koronapassi perustuu todistusten näyttämiseen koronarokotuksista, sairastetusta koronasta tai tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta.

THL:n toiminnasta tarkastussovelluksen hankinnassa kertoi sunnuntaina myös Talouselämä.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut