Tänään muistetaan menneitä sukupolvia ja juhlistetaan kaksikielistä Suomea

Tänään vietetään pyhäinpäivää, jolloin muistellaan menneitä sukupolvia ja kunnioitetaan vainajien muistoa. Tämän lisäksi liput nostetaan salkoon ruotsalaisuuden päivän kunniaksi.

Pyhäinpäivä on kristillinen juhla, jonka perinteisiin kuuluu esimerkiksi viedä läheisten haudoille kukkia, kynttilöitä ja seppeleitä. Suomalaisen perinteen mukaisesti pyhäinpäivään on liittynyt myös sadonkorjuujuhlan eli kekrin vietto.

Ruotsalaisuuden päivä puolestaan kunnioittaa Suomen kaksikielisyyttä sekä tekee näkyväksi ruotsin kieltä ja ruotsinkielistä kulttuuriperintöä Suomessa.

Ruotsalaisuuden päivää vietetään joka vuosi 6. marraskuuta. Pyhäinpäivää puolestaan juhlitaan 31. lokakuuta ja 6. marraskuuta välisenä aikana lauantaipäivänä.

Kaksoisjuhlapäivä voi vaikuttaa joidenkin erikoisliikkeiden ja kauppakeskusten aukioloaikoihin. Esimerkiksi Alko pitää liikkeensä lauantaina suljettuina.

Mainos: Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut