Inflaatio laukkaa Yhdysvalloissa kovinta tahtia yli 30 vuoteen

Keskuspankki Fed on sanonut pitävänsä inflaatiopiikkiä väliaikaisena ilmiönä, mutta toistaiseksi hintojen nousu ei ole hidastunut. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltojen kuluttajahinnat nousivat lokakuussa nopeinta tahtia yli 30 vuoteen. Inflaatiotahti oli 6,2 prosenttia, kun sekä bensiini, autot että elintarvikkeet kallistuivat.

Kuluttajahintojen nousu on ollut nopeaa, kun Yhdysvaltojen talous elpyy koronakuopasta. Keskuspankki Fed on sanonut pitävänsä inflaatiopiikkiä väliaikaisena ilmiönä, mutta toistaiseksi hinnoissa ei ole näkynyt merkkejä nousutahdin rauhoittumisesta.

Syyskuusta kuluttajahinnat nousivat 0,9 prosenttia, kun ennakko-odotus oli 0,6.

Fedin inflaatiotavoite on pitää hintojen vuosinousu kahdessa prosentissa. Keskuspankki on torjunut ajatukset korkojen nostamisesta, koska katsoo, ettei talous ole vielä päässyt koronakriisin yli.

Koronakriisin aiheuttama suurtyöttömyys on sitä vastoin hiipumassa. Uusia työttömiä ilmoittautui uuden tilaston mukaan viime viikolla 267 000. Lukema oli alin sitten viime vuoden maaliskuun.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut