IS: Hallitus haluaa pyöräilyyn promillerajat

Sanna Marinin hallitus haluaa pyöräilyyn humalatilan promillerajat, kertoo Ilta-Sanomat tietoihinsa vedoten. Lehden mukaan hallituksen uudessa liikenneturvallisuusstrategiassa tullaan todennäköisesti esittämään vähintäänkin selvitystä humalassa ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena pyöräilyn sanktioinnista.

Mahdollista on myös se, että promille- ja päihtymysrajat koskisivat toteutuessaan pyöräilijöiden lisäksi sähköpotkulautailua sekä muita sähköisiä liikennevälineitä.

Uusi strategia on tulossa hallituspuolueiden pöydälle vuodenvaihteessa. IS:n mukaan tarkoituksena on saada aikaan periaatepäätös, joka ohjaisi myöhempää lainvalmistelua ja päätöksentekoa.

Tällä hetkellä humalassa pyöräily ei ole suoraan rangaistavaa, ellei poliisi erikseen puhalluta pyöräilijää. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi siinä tilanteessa, ettei pyöräilijä pysy pystyssä ajaessaan. Tällöin puhutaan tankojuoppoudesta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut