Olympiakomitea sai yhteyden kiinalaiseen tennistähteen, pelaaja vakuutti olevansa kunnossa

Peng katosi pian sen jälkeen, kun hän syytti kuun alussa Kiinan entistä varapääministeriä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälinen olympiakomitea kertoi sunnuntaina, että sen puheenjohtaja Thomas Bach on keskustellut kiinalaisen tennispelaajan Peng Shuain kanssa. Peng kertoi olevansa turvassa ja voivansa hyvin. Videopuhelu kesti puolisen tuntia, olympiakomitea kertoi lausunnossaan.

Keskustelussa oli mukana myös Kansainvälisen olympiakomitean urheilijakomission suomalainen puheenjohtaja Emma Terho. Terho kertoi lausunnossa olevansa helpottunut kuultuaan, että Peng on kunnossa.

– Peng kertoi, että on turvassa kodissaan Pekingissä ja voi hyvin. Hän kuitenkin toivoo, että hänen yksityisyyttään kunnioitettaisiin. Hän aikoo viettää aikaansa ystäviensä ja perheensä kanssa. Tenniksen kanssa hän haluaa olla tekemisissä tulevaisuudessakin, koska hän rakastaa lajia, tiedotteessa sanottiin.

Kiinan valtiollinen media on aikaisemmin julkaissut videoita Pengistä. Niissä hän on ollut muun muassa ravintolassa ja tennisturnauksessa.

Peng katosi pian sen jälkeen, kun hän oli syyttänyt kuun alussa Kiinan entistä varapääministeriä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Länsimaat vaativat lisää todisteita

Olympiakomitean ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Britannia oli vaatinut Kiinaa tarjoamaan varmennettavissa olevaa todistusaineistoa pelaajan turvallisuudesta ja olinpaikasta. Britannian ulkoministeriö painotti, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus avata suunsa ilman pelkoa seurauksista.

– Kaikki ilmoitukset seksuaaliseen tekoon pakottamisesta tulisi tutkia, missä päin maailmaa tahansa, ministeriön tiedotteessa jatkettiin.

Yhdysvallat vaati Valkoisen talon lehdistösihteerin välityksellä Kiinaa toimittamaan "riippumattomia ja varmennettavissa olevia todisteita" Pengistä. Ranskan ulkoministeri taas halusi, että Kiina antaa Pengin puhua vapaasti ja kertoa tilanteestaan.

Pengin tapauksen ympärille kehkeytyneestä kohusta oli tulossa Kiinalle myös urheilullisia seurauksia, sillä perjantaina WTA uhkasi poistaa Kiinassa pelattavat tennisturnaukset kilpailukalenterista.

Peng, 35, voitti viime vuosikymmenellä nelinpelissä Wimbledonin turnauksen ja Ranskan avoimet.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut