Yön uutiskooste | Katumaasturi ajoi väkijoukkoon kesken jouluparaatin Yhdysvalloissa, Hollannissa koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset äityivät taas levottomuuksiksi, verokortin saa verkossa nyt aiempaa nopeammin

Yhdysvalloissa Wisconsinin osavaltiossa on loukkaantunut yli 20 ihmistä katumaasturin ajettua väkijoukkoon kesken jouluparaatin, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja uutiskanava CNN.

Poliisin mukaan tapauksesta on koitunut myös kuolonuhreja, mutta uhrien määrää ei ole kerrottu.

Viranomaisten mukaan 11 aikuista ja 12 lasta on viety sairaalaan, kertoo AFP.

Poliisi kertoi aiemmin, että viranomaiset ovat löytäneet epäillyn ajoneuvon ja yhden henkilön osallisuutta tapahtuneeseen selvitetään. Sittemmin poliisi on kertonut, että henkilö on otettu kiinni.

Tapaus sattui Milwaukeen Waukeshassa Suomen aikaa alkuyöstä.

Levin keskustassa rakennuspalo alppitalon kellarikerroksessa – 11 ihmistä evakuoitiin

Kittilässä syttyi myöhään sunnuntai-iltana tulipalo Levin keskustassa sijaitsevan alppitalon kellarikerroksessa, kertoo Lapin pelastuslaitos.

Palon vuoksi rakennuksesta jouduttiin evakuoimaan 11 ihmistä. Palosta ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja, mutta yksi vietiin terveyskeskukseen seurantaan.

Kolmikerroksisen rakennuksen alimmissa kerroksissa on päivystävän palomestarin mukaan kauppa ja ravintola. Ylimmässä kerroksessa on puolestaan vuokrattavia lomahuoneistoja. Evakuoitujen joukossa on paitsi majoittujia myös yhden yrityksen henkilökuntaa.

Palovahingot rajoittuvat kellarikerrokseen. Savuvahinkoja on kuitenkin koko rakennuksessa, ja se on käyttökiellossa.

Puuteollisuus: Kuntien päättäjät suosivat puurakentamista lähes yksimielisesti, virkamiehet empivät

Puutuoteteollisuus ry:n kyselyssä 90 prosenttia haastatelluista kunnallispoliitikoista ja johtavista virkamiehistä oli sitä mieltä, että puurakentamista kannattaa edistää vahvasti tai erittäin vahvasti, kertoo järjestön toimitusjohtaja Matti Mikkola.

Hänen mukaansa valmisteluelimissä esiintyy kuitenkin jonkin verran vastustusta. Ympäristöministeriö arvioi, että henkilöstön osaaminen uusista puurakentamisen teollisista menetelmistä on vajavaista.

Verokortin saa verkossa nyt aiempaa nopeammin

Uudistunut Omavero-palvelu aukeaa tänään puoliltapäivin usean päivän käyttökatkon jälkeen. Palvelu suljettiin järjestelmäpäivityksen takia torstaina iltapäivällä.

Uudistuksen jälkeen Omavero-palvelua on aiempaa helpompaa käyttää esimerkiksi älypuhelimella, verohallinto kertoo Twitterissä. Henkilöasiakkaat saavat palvelun kautta myös verokortin aiempaa nopeammin.

Hollannissa koronarajoitusten vastaiset mielenosoitukset äityivät levottomuuksiksi jo kolmatta iltaa peräjälkeen

Hollannissa on järjestetty jo kolmantena perättäisenä iltana koronarajoituksia vastustavia mielenosoituksia. Mielenosoittajien kerrotaan ampuneen ilotulitteita ja vandalisoineen omaisuutta muun muassa maan pohjoisosassa Groningenissa ja Tilburgissa.

Viime päivien levottomuuksien aikana on otettu kiinni 130 ihmistä.

Sunnuntaina alkaneet mielenilmaukset olivat paria aiempaa päivää kevyempiä. Rajoituksia vastustavat mielenosoitukset äityivät väkivaltaisiksi mellakoiksi perjantaina Rotterdamissa ja lauantaina Haagissa.

Hollannissa on voimassa osittainen koronasulku lisääntyneiden koronavirustartuntojen takia ja lisätoimetkin ovat harkinnassa. (Lähde: AFP)

Itävalta tiukentaa koronarajoituksiaan

Itävallan koronarajoitukset tiukentuvat tänään. Koronasulku laajenee myös heihin, jotka ovat ottaneet koronarokotukset tai sairastaneet koronataudin.

Jo aiemmin sulku koski rokottamattomia. Sulku kestää aluksi kymmenen päivää ja se merkitsee, että kotoa saa poistua vain hyvästä syystä, kuten työpaikalle, välttämättömille kauppa-asioille tai lähiliikuntaan.

Monet kaupat ovat kiinni ja esimerkiksi kulttuuritapahtumat perutaan. Koululaisia kehotetaan jäämään kotiin, mikäli vain mahdollista. (Lähde: AFP)

Istuva presidentti jatkokaudelle Bulgariassa – haastaja tunnusti tappionsa

Bulgariassa istuvan presidentin Rumen Radevin vaaleissa haastanut Anastas Gerdjikov on tunnustanut tappionsa vahvistaen osaltaan Radevin jatkokauden. Radevin on arvioitu saaneen 66 prosenttia äänistä presidentinvaalien toisella kierroksella.

Noin 32 prosenttia äänistä napannut Gerdjikov tunnusti tappionsa, mutta painotti samalla sitä, kuinka hänen mukaansa valtion koneisto oli puoltanut istuvaa presidenttiä.

Radevin voitto oli odotettu, sillä hän sai jo viikko sitten ensimmäisellä kierroksella 49 prosenttia annetuista äänistä. Koska hän ei kuitenkaan saanut yli puolta äänistä, pidettiin toinen kierros. (Lähde: AFP)

Kakko avitti joukkueensa kotivoittoon – New York kukisti Buffalon viime sekunneilla maalein 5-4

Jääkiekon NHL:ssä New York Rangers on ottanut kotikaukalossaan voiton Buffalo Sabresista maalein 5–4.

Ottelun maalitilin avasi Buffalon ruotsalaishyökkääjä Rasmus Asplund, mutta New York tasoitti tilanteen vielä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla.

Hanat avautuivat toden teolla toisessa erässä, jonka aikana seurat tykittelivät kaikkiaan kuusi maalia.

New Yorkin 3–2-maalin teki suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko, jolle on kertynyt alkukaudelta yhteensä kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Toinen erä päättyi 4–4-tasatilanteessa ja päätöserän aikana ottelu näytti olevan menossa kovaa vauhtia jatkoajalle. New Yorkin Ryan Lindgren iski kuitenkin voittomaalin, kun pelikellossa luki 19.59.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut