Ruotsidemokraattien mepille sakkoja seksuaalisesta ahdistelusta

Ruotsissa ruotsidemokraattien europarlamentaarikko Peter Lundgren tuomittiin maanantaina 60 päiväsakkoon seksuaalisesta ahdistelusta.

Götan hovioikeuden mukaan Lundgren syyllistyi puoluetoverinsa seksuaaliseen häirintään hotellihuoneessa vuonna 2018 ruotsidemokraattien vaalikonferenssin yhteydessä. Oikeus katsoi todistetuksi, että Lundgren oli laittanut kätensä naisen vaatteiden alle ja tarttunut häntä rinnoista vastoin naisen tahtoa.

Lundgren kiistää syytökset. Hän myönsi ahdistelun sekä alkuvaiheen poliisikuulusteluissa että Expressenin haastattelussa, mutta perääntyi lausunnostaan myöhemmin.

Hotellihuoneessa olleen entisen poliitikon Kristina Winbergin todistajanlausunnolla oli keskeinen rooli oikeusprosessissa. Todisteina käytettiin myös muun muassa nauhoitettuja puhelinkeskusteluita.

Jönköpingin käräjäoikeus vapautti Lundgrenin syytteistä vuonna 2020, mutta syyttäjä valitti tuolloin päätöksestä. Lundgren ja hänen asianajajansa harkitsevat, valittavatko he hovioikeuden päätöksestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut