Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torstaina kello 10.20 toteutuu valtakunnallinen työnseisaus, jonka jälkeen osoitetaan mieltä eduskuntatalon edessä – tästä on kyse

Tulkit järjestävät ensimmäisen mielenosoituksensa Suomessa torstaina. Mielenilmaus tapahtuu Helsingissä eduskuntatalon edessä.

Ennen mielenosoitusta tulkkien ammattikunta järjestää kolmen minuutin mittaisen valtakunnallisen työnseisauksen kello 10.20–10.23.

Työnseisauksen ja mielenosoituksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota muun muassa siihen, että tulkkaustilanteissa käytetään koulutettua ammattilaista, eikä työ- ja sopimusehtoja sanella.

Myös sitä vastustetaan, että tulkkauspalveluja kilpailutetaan hinta edellä ja vaativissa tulkkaustilanteissa käytetään välillä epäpäteviä tulkkeja

Työnseisaus koskee yksityissektorilla työskenteleviä tulkkeja. Virka- tai työsuhteessa kuntaan, valtioon tai kirkkoon olevat tulkit eivät ole mukana. Työnseisaukseen ei myöskään osallistuta tilanteissa, joissa on kyse ihmishengestä.