Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krista Kiuru haluaa laajentaa koronapassien käytön työpaikoille – "Siinä on pakko onnistua"

Terveydenhuollon ammattilaisilta koronarokotetta edellyttävä lakiesitys tulossa eduskuntaan lähiaikoina.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) haluaa laajentaa koronapassien käytön työpaikoille.

– Sitä on nyt valmisteltu eri ministeriöiden kanssa, ja itse koen, että siinä on pakko onnistua, mutta tähän sisältyy erittäin vaikeita perusoikeuden ja perustuslain kysymyksiä, Kiuru sanoi eduskunnan täysistunnossa tiistaina.

Eduskunta keskusteli tiistaina tartuntatautilain väliaikaisista muutoksista.

Kiurun mukaan koronapassin käytön laajentaminen edellyttää hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen kolmikantaneuvotteluja.

– Tänään me esitämme myös hallitukselle, että kolmikanta otettaisiin mukaan siihen valmisteluun, jotta me varmistamme, että tämä passi todella saadaan myös työpaikoille käyttöön, Kiuru sanoi.

Kiuru kertoi myös, että sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden rokotussuojaa koskeva tartuntatautilain muutos on tulossa eduskuntaan lähiaikoina. Kiuru vastasi täysistunnossa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kai Mykkäsen kysymykseen siitä, onko Kiuru valmis tuomaan eduskuntaan esityksen, jolla edellytetään koronarokotetta terveydenhuollon ammattilaisilta.

– Itse toivoisin, että tämän viikon perjantaina saisimme sen jo eteenpäin, mutta viimeistään ensi viikon alkuviikosta toivon, että tässä tilanteessa oltaisiin, Kiuru sanoi.