Israelilaismedian varhaiset tiedot: Kolme annosta Pfizeria puree omikronmuunnokseen

Israelin terveysviranomaisten tämän hetkisten tietojen mukaan nykyiset rokotteet tehoavat verrattain hyvin omikron-virusmuunnosta vastaan.

Maan terveysministeri Nitzan Horowitz kertoi tiistaina israelilaismedialle, että alle kuusi kuukautta sitten kaksi tai kolme rokotetta saaneet näyttäisivät olevan hyvin suojassa omikron-variantilta. Ministeri kertoi asiasta medialla sairaalavierailunsa aikana. Asiasta uutisoi Jerusalem Post.

Israelin Keshet 12 -televisiokanava raportoi niin ikään tiistaina, että varhaisten tietojen mukaan Pfizerin ja Biontechin koronarokote estää ainakin kolmannen annoksen saaneiden kohdalla omikron-tartunnan lähes yhtä hyvin kuin delta-tartunnan.

Kanavan raportissa kerrottiin lisäksi, että nykyisten tietojen perusteella omikron-variantti tarttuisi vain hieman deltavarianttia tehokkaammin. Koronaviruksen vakavalta sairaudelta rokotteet suojaavat yhtä vahvasti kuin deltavariantilta.

Israelin terveysministeriöstä kerrottiin, että heidän hallussaan ei ole kanavan julkaisemia tilastoja. Ministeriössä odotettiin vielä tiistaina Etelä-Afrikan viranomaisten tietoja siitä, miten nykyiset markkinoiden rokotteet suojaavat uudelta variantilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut