Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa nostettiin syytteet myös Michiganin kouluampujan vanhempia vastaan

Yhdysvalloissa Michiganissa tapahtuneesta kouluampumisesta syytetyn teinin vanhempia vastaan nostettiin perjantaina syytteet osallisuudesta neljän oppilaan kuolemaan.

Tiistaina tapahtuneesta ampumisesta syytetyn 15-vuotiaan pojan epäillään käyttäneen asetta, jonka hänen isänsä oli ostanut pojalle vain muutamaa päivää aiemmin.

Vanhempia vastaan nostetut syytteet vastaavat Suomessa suunnilleen kuolemantuottamusta.

Syytteiden ulottaminen vanhempiin on kouluampumistapauksissa epätavallista.

– Näiden syytteiden tarkoitus on saada tähän tragediaan myötävaikuttaneet ihmiset vastuuseen sekä lähettää viesti, että aseiden omistajilla on vastuunsa, sanoi Oaklandin piirikunnan syyttäjä Karen McDonald perjantaina.

Ampumisesta epäiltyä 15-vuotiasta vastaan on nostettu syytteet ainakin neljästä murhasta sekä ampuma-ase- ja terrorismirikoksesta.

Syyttäjän mukaan pojan käytöksessä oli havaittu huolestuttavia merkkejä. Tämä oli muun muassa piirtänyt ampumiseen viittaavia piirroksia.

Pojan vanhemmat olivat olleet koululla keskustelemassa asiasta aiemmin samana päivänä kuin ampuminen tapahtui. Vanhemmat eivät kuitenkaan olleet halunneet viedä poikaansa kotiin, ja tämä oli palannut oppitunnille.

Michiganissa Oxfordin pikkukaupungissa tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli neljä 14–17-vuotiasta oppilasta. Lisäksi kuusi oppilasta ja yksi opettaja haavoittuivat.