Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosikkimeteorologi päätti vastata suomalaisten ihmettelytulvaan – "Yhdessä paikassa voi edelleen olla reilusti pakkasta"

Suomessa on jo pidempään hytisty kunnon pakkasissa, mikä on saanut suomalaiset kysymään isoin joukoin yhtä kysymystä. Miksi puhutaan ilmastonmuutoksesta, vaikka mittari näyttää aivan rehellisiä pakkaslukuja?

Televisiostakin tuttu meteorologi ja tietokirjailija Kerttu Kotakorpi päätti vastata Twitterissä kysymykseen.

"Kun nyt tulee niin paljon näitä missä on ilmastonmuutos, kun täällä on niin kylmä -kommentteja. Tässä kaikille yhteisesti: ilmastonmuutoksessa puhutaan koko maapallon keskilämpötilan noususta, jolloin yhdessä paikassa voi edelleen olla reilusti pakkasta."

Kotakorpi muistuttaa, että ilmasto on nyt lämmennyt 1,1 astetta esiteollisesta ajasta ja lähivuosien toimista riippuu, kuinka paljon se vielä lämpenee.

"Suomessa päästöt ovat laskussa, mutta tehtävää vielä riittää, sillä henkeä kohti päästömme ovat edelleen isot", Kotakorpi kirjoittaa Twitter-tilillään.