Washington Post: Omikron voi olla useissa Euroopan maissa hallitsevin virusmuunnos jo ensi viikolla

Koronaviruksen omikronmuunnos voi olla hallitsevin variantti useissa Euroopan maissa jo ensi viikon aikana, arvioivat asiantuntijat ja poliitikot Washington Post -lehdelle.

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon arvioi, että omikronmuunnos voi olla vallitsevin Skotlannissa ensi viikolla, koko Britanniassa taas joulukuun puoliväliin mennessä.

Tanskalaisen Aalborgin yliopiston professori Mads Albertsen arvioi, että Tanskassa muunnos voi olla hallitsevin jo ensi viikon lopussa.

Suomessa oli eiliseen mennessä todettu yhteensä 20 varmistettua omikrontartuntaa.

Omikronin on todettu tarttuvan muita variantteja helpommin. Sen sijaan siitä, miten vakavaa tautia variantti aiheuttaa, ei ole varmaa tietoa.

BBC:n haastattelemien asiantuntijoiden alustavan analyysin mukaan kaksi rokoteannosta toimii heikommin omikronia kuin deltaa vastaan, mutta kolmas annos näyttää tuovan jo paljon paremman suojan.

----

Juttua on korjattu klo 12.58: Sturgeonin mukaan omikron voi olla vallitseva muunnos Skotlannissa jo ensi viikolla, ei delta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut