Johnson: Tavoitteena tarjota kaikille yli 18-vuotiaille koronarokotteen tehosteannos ennen uuttavuotta – Britanniassa nostettiin koronaviruksen hälytystasoa nopeasti leviävän omikronmuunnoksen takia

Britanniassa kaikki yli 18-vuotiaat voivat saada koronarokotteen tehosteannoksen, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta. Tavoitteena on rokottaa kaikki aikuiset ennen uuttavuotta, sanoi pääministeri Boris Johnson televisiopuheessaan sunnuntaina.

Aiemmin hallituksen tavoitteena oli antaa jokaiselle 18 vuotta täyttäneelle tehosterokote tammikuun loppuun mennessä.

Johnsonin mukaan keskittyminen tehosteannosten jakamiseen saattaa siirtää joitakin vastaanottoaikoja terveydenhuollossa, kertoo BBC

– Kenenkään ei pitäisi epäillä, etteikö tulossa olisi omikronmuunnoksen tulva, Johnson sanoi.

– Pelkään, että meillä on edessämme hätätila taistelussamme uutta omikronmuunnosta vastaan, hän lisäsi.

Johnson piti televisiopuheensa muutamia tunteja sen jälkeen, kun maan terveysviranomaiset olivat ilmoittaneet, että koronaviruksen hälytystaso nostetaan tasolle neljä. Edellisen kerran tällä toiseksi korkeimmalla tasolla oli Britanniassa oltu toukokuussa, kertoi BBC .

Taso neljä tarkoittaa sitä, että viruksen tarttuvuus on korkea tai kasvaa räjähdysmäisesti.

Uusista lisätoimista omikronmuunnoksen leviämisen hillitsemiseksi hallitus on ilmoittanut jo aiemmin. Esimerkiksi perjantaista lähtien maskipakko on ollut voimassa monissa sisätiloissa.

– Omikronvariantti on nopeasti saamassa jalansijaa Britanniassa, ja on odotettavissa, että siitä tulee hallitseva virusmuunnos joulukuun puoliväliin mennessä, sanoi Britannian terveysministeri Sajid Javid.

Koronapandemian aikana Britanniassa on ollut yli 146 000 koronaan liittyvää kuolemaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut