Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verohallinto livahti anonyymiin keskustelusovellukseen – "Kysymyksistä huomaa, että osa nuorista on hyvin kokemattomia"

Verohallinto neuvoo nykyisin verokorttiasioissa anonyymissä keskustelusovellus Jodelissa. Verohallinto alkoi marraskuun lopussa lähettää viestejä sovelluksessa tavoittaakseen entistä paremmin varsinkin nuoret aikuiset, joilla näyttää olevan paljon tietämättömyyttä asiasta.

Jodel on somekanava, jossa voi keskustella anonyymisti omalla lähialueella olevien henkilöiden kanssa. Kokeilun alussa vastataan ennen kaikkea verokortteihin liittyviin kysymyksiin, jotka ovat ajankohtaisia muun muassa talven kausitöiden vuoksi.

– Jodelin kautta tulleista kysymyksistä huomaa, että osa nuorista on hyvin kokemattomia veroasioiden hoitamisessa. Heitä pohdituttaa esimerkiksi se, pitääkö verokortti pyytää työnantajalta takaisin tai mitä hyötyä verovähennyksistä ylipäänsä on. Moni ei myöskään tiedä, että tulojen muuttuessa vuoden aikana uuden verokortin voi tehdä niin monta kertaa kuin on tarve, sanoo viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki.

Verokortti tarvitaan lyhyttäkin työskentelyjaksoa varten. Kun verokortin välittää hyvissä ajoin työnantajalle, välttää palkasta tehtävän 60 prosentin ennakonpidätyksen.

– Koska Jodelissa voi viestiä ja kysyä nimettömästi, kynnys kysyä niin sanottuja tyhmiäkin kysymyksiä on matala.

Verohallinnon someasiakaspalvelija ja yhteisömanageri neuvovat veroasioissa arkipäivisin suurimpien kaupunkien Jodel-kanavilla. Jodelista kerätään kokemuksia loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana.