Etelä-Afrikan presidentti toipui koronavirustartunnasta

Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa on toipunut koronavirustartunnasta ja palannut töihin, hänen kansliansa kertoi maanantaina.

Ramaphosa, 69, sai positiivisen testituloksen osallistuttuaan toissa sunnuntaina Kapkaupungissa maan entisen presidentin F.W. de Klerkin muistotilaisuuteen. Ramaphosa oli viikon ajan eristyksissä, ja hänen oireensa olivat lieviä. Presidentti on täysin rokotettu.

– Presidentti Ramaphosa kehottaa edelleen kaikkia pysymään turvassa ottamalla rokotteen, käyttämällä maskeja, pesemällä tai desinfioimalla kätensä usein, huolehtimalla turvaväleistä ja välttämällä suuria kokoontumisia, presidentin kanslia sanoi lausunnossaan.

Etelä-Afrikassa tartuntamäärät ovat kasvaneet nopeasti viime viikkoina maassa havaitun omikronmuunnoksen takia. Tartunta-aalto on kuitenkin sairaalakuormituksen ja kuolemien suhteen jäämässä huomattavasti aiempia lievemmäksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut