Asuntojen hintojen nousu rauhoittunut alkuvuoteen verrattuna monissa kaupungeissa

Vanhojen osakeasuntojen hintojen nousu on alkuvuoteen verrattuna rauhoittunut monissa kaupungeissa marraskuussa, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista. Hinnat kuitenkin nousivat viime vuoden marraskuuhun verrattuna kaikissa suurimmissa kaupungeissa.

Koko maassa hinnat nousivat 3,6 prosenttia. Suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Turussa ja Helsingissä. Pääkaupunkiseudulla kerrostaloasuntojen hinnat nousivat marraskuussa vuodentakaiseen verrattuna 6,5 prosenttia.

Lokakuuhun verrattuna hinnat pysyivät lähes ennallaan koko maassa.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuositasolla marraskuussa eniten Etelä-Suomessa, mutta hinnat laskivat Itä- ja Länsi-Suomessa.

Itä-Suomessa laskua 19 prosenttia vuodesta 2015

Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa melkein 16 prosenttia. Pohjois-Suomessa hinnat ovat laskeneet lähes prosentin ja Länsi-Suomessa reilu kaksi prosenttia. Itä-Suomessa laskua on ollut yli 19 prosenttia.

Myös ennakkotiedot asuntokauppojen kokonaismäärästä ja arvosta ovat täydentyneet. Asuntokauppojen määrä nousi kolmannella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajankohdasta koko maassa 2,6 prosenttia.

Suurten kaupunkien (Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku) yhteenlaskettu asuntokauppojen määrä kasvoi kolmannella neljänneksellä noin prosentin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut