Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aller Media perustaa tv-tuotantoyhtiön

Muun muassa viihdelehti Seiskaa julkaiseva Aller Media perustaa oman tv-tuotantoyhtiön. Aller Studios erikoistuu julkisuudesta tuttujen henkilöiden reality-sarjoihin, true crime -genreen ja viihdeformaatteihin. Yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Joni Soila.

Ohjelmia tuotetaan tv-sarjoja esittäville kanaville ja suoratoistopalveluille.

– Liikkuvan kuvan sisältöjen kulutus on valtavassa kasvussa, ja haluamme Aller Studiosin kanssa olla kehityksessä mukana. Aller Media panostaa strategiansa mukaisesti median digitalisaatioon, ja videotuotannot kuuluvat vahvasti siihen. Journalististen sisältöjen ja viihteen osaajina tämä on meille kiinnostava uusi askel, sanoi Allerin toimitusjohtaja Mikael Makkonen tiedotteessa.

Toimitusjohtajaksi nimitetyllä Soilalla on pitkä kokemus tv-viihteen tekemisestä. Hän on toiminut muun muassa ohjaaja-käsikirjoittajana Big Brotherissa ja tuottajana useissa kansainvälisissä tv-formaateissa Suomessa.

Viime vuosina hän on tuottanut useita suuren yleisön keränneitä ohjelmia kuten Katiskan, Sofian Salaisuudet, Veijo Baltzarista kertovan Lahkon ja Peter Nygård – Naamion takana -sarjan. Soila on aiemmin työskennellyt Allerilla toimittajana ja Seiskan vastaavana päätoimittajana sekä Katson vastaavana päätoimittajana A-lehdillä ja Allerilla.

– Katsojat haluavat koko ajan enemmän kiinnostavaa sisältöä, ja eri alustojen on vastattava tähän suureen tarpeeseen. Uskon, että esimerkiksi true crime ja julkkiksiin liittyvät ajankohtaiset hittisarjat lisääntyvät jatkossa entisestään. Tällaisten sarjojen kehittäminen ja tuottaminen edellyttää vahvan sisällöllisen osaamisen lisäksi nopeaa reagointikykyä ja käsitystä siitä, mitä katsojat juuri nyt haluavat, Soila sanoo tiedotteessa.

Osa Soilan tuottamista sarjoista on esitetty Sanoman tv-kanava Nelosella. Sanoma on myös STT:n pääomistaja.