Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Texasin synagogahyökkäyksen epäilty oli 44-vuotias Britannian kansalainen

Texasissa Yhdysvalloissa viikonlopun synagogahyökkäyksestä epäilty oli 44-vuotias Britannian kansalainen, kertoi Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI sunnuntaina. FBI:n mukaan kaikki viittaa siihen, että hän toimi yksin.

Britannian ulkoministeri Liz Truss tuomitsi teon heti antisemitistisenä terroritekona.

– Puolustamme yhdessä Yhdysvaltain kanssa kansalaistemme oikeuksia ja vapauksia niitä vastaan, jotka levittävät vihaa, Truss kirjoitti Twitterissä.

– Ajatukseni ovat juutalaisyhteisön sekä kaikkein niiden luona, joihin Texasin vastenmielinen teko on vaikuttanut, ulkoministeri jatkoi.

Epäilty sai surmansa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden luonnehti niin ikään hyökkäystä terroriteoksi. Samalla hän näytti vahvistavan mediassa aikaisemmin esillä olleet tiedot, joiden mukaan epäilty olisi vaatinut terrorismirikoksista tuomitun Aafia Siddiquin vapauttamista.

Bidenin mukaan teko "liittyi henkilöön, joka pidätettiin 15 vuotta sitten ja on ollut vankilassa 10 vuotta".

Dallasin ja Fort Worthin metropolialueella sijaitsevassa synagogassa oli käynnissä lauantainen juutalaisten sapattijumalanpalvelus, kun sinne hyökättiin.

Kymmenisen tuntia kestäneen piirityksen jälkeen kaikki panttivangit oli saatu vapaaksi. Aseistautuneen epäillyn panttivankina oli rabbi ja kolme muuta ihmistä.

Kaappaajaksi epäilty mies sai surmansa. Poliisi ei kertonut, tappoiko miehen poliisin rynnäkköryhmä vai surmasiko mies itsensä. Synagogasta kuultiin laukauksia ja räjähdys juuri ennen ilmoitusta panttivankien vapauttamisesta.