Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi vaatii Uroksen ja sen perustajien omaisuutta takavarikkoon yhteensä yli kuuden miljoonan euron edestä

Poliisi vaatii teknologiayhtiö Uroksen ja sen perustajien Jyrki Hallikaisen ja Tommi Uharin omaisuutta takavarikkoon. Uhari jätti Uroksen joitakin vuosia sitten, Hallikainen on Uroksen pääomistaja.

Asiaa käsiteltiin Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona aamupäivällä. Käräjäoikeus antaa asiassa ratkaisun ensi viikolla.

Takavarikkoja vaatinut rikoskomisario Timo Heikkinen Oulun poliisista vahvistaa, että takavarikot liittyvät tutkinnassa olevaan epäiltyyn törkeään avustuspetokseen. Heikkinen kertoo sähköpostitse, että asian esitutkinta on pitkällä. Hänen mukaansa tutkinnassa arvioitiin, että asiassa on perusteet hakea vakuustakavarikkoa, joka mahdollistaisi epäiltyjen rikosvahinkojen korvaamisen.

Asiassa on Heikkisen mukaan haettu kolmelta taholta yhteisvastuullisesti takavarikkoon yli kuutta miljoonaa euroa. Poliisi ei yksilöinyt näitä tahoja STT:lle.

Tutkinta liittyy tuotekehityslainoihin ja avustuksiin

Aiemmin on kerrottu, että Oulun poliisi epäilee Urosta törkeästä avustuspetoksesta. Lisäksi kahden ihmisen epäillään syyllistyneen törkeään avustuspetokseen yrityksen toiminnassa.

Tutkinta liittyy Business Finlandin eli silloisen Tekesin vuosina 2011–2013 antamiin miljoonien eurojen tuotekehityslainoihin ja avustuksiin.

STT ei tavoittanut keskiviikkona Hallikaista tai Uharia kommentoimaan takavarikkovaadetta. STT kertoo takavarikkovaatimusten kohteiden nimet jo esitutkintavaiheessa, koska kyse on merkittävässä yrityksessä vastuuasemassa olleista ihmisistä.

Joulukuussa Nordea , Oulun Osuuspankki ja valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera hakivat Uroksen Suomen-yhtiötä konkurssiin Oulun käräjäoikeudessa. Tammikuussa joukkoon liittyi työeläkevakuutusyhtiö Ilmarinen , joka hakee Urosta konkurssiin rästiin jääneiden työeläkemaksujen vuoksi.

Uros vastustaa käräjäoikeuteen toimittamassaan lausumassa velkojiensa konkurssihakemusta. Yhtiö sanoi käyvänsä useita rahoitusneuvotteluja, joiden menestyessä se pystyy suoriutumaan velvoitteistaan eikä ole konkurssilaissa edellytetyllä tavalla maksukyvytön.

Takavarikkovaatimuksesta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat .