Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Käräjäoikeus antaa tuomion VTV:n ex-pääjohtajan virkarikossyytteistä, Biden vahvisti Yhdysvaltojen olevan Ukrainan tukena, Applen liikevaihto nousi uuteen ennätykseen

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Käräjäoikeus antaa tänään tuomion VTV:n ex-pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virkarikossyytteistä

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tuomion virkarikoksista syytetylle Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) entiselle pääjohtajalle Tytti Yli-Viikarille.

Syyttäjä vaatii Yli-Viikarille ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta. Yli-Viikari kiistää syytteet.

Törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä on syytteessä myös tekoaikaan viraston hallintojohtajana toiminut Mikko Koiranen. Syyttäjä vaatii myös Koiraselle ehdollista vankeutta. Koiranen kiistää syytteen.

Ukrainan Zelenskyin kanssa keskustellut Biden vahvisti jälleen Yhdysvaltojen olevan Ukrainan tukena

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on keskustellut puhelimitse Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa, Valkoinen talo kertoo.

Biden vahvisti Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten valmiuden reagoida päättäväisesti, jos Venäjä hyökkää syvemmälle Ukrainaan. Valkoisen talon mukaan Biden korosti, että Yhdysvallat on sitoutunut tukemaan Ukrainan suvereniteettiä ja alueellista koskemattomuutta. Puhelussa Biden esitti toiveensa siitä, että keskiviikkona annetut sitoumukset heinäkuun 2020 tulitauon ehtoihin tulevat lieventämään jännitteitä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kiistänyt hyökkäysaikeet Ukrainaan, vaikka maa on siirtänyt joukkojaan Ukrainan rajan läheisyyteen.

Biden ja Macron keskustelevat Euroopan turvallisuudesta ja Ukrainasta

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään puhelimitse Euroopan turvallisuudesta ja Ukrainan tilanteesta.

Ukrainan ulkopoliittinen johto sanoi eilen olevansa tyytyväinen Ranskan, Saksan, Ukrainan ja Venäjän muodostaman niin sanotun Normandia-ryhmän neuvotteluihin Pariisissa kuluvalla viikolla.

Macronin avustajan mukaan keskusteluissa keskityttiin Itä-Ukrainan taisteluiden hillitsemiseen, ei mahdolliseen Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan.

Neuvotteluja on määrä jatkaa Berliinissä kahden viikon kuluessa. (Lähde: AFP)

Trooppinen myrsky tappanut jo lähes 80 ihmistä Madagaskarissa, Mosambikissa ja Malawissa - uusi myrsky jo muodostunut Intian valtamerellä

Kaakkoiseen Afrikkaan iskenyt trooppinen myrsky Ana on tappanut ainakin 77 ihmistä Madagaskarissa, Mosambikissa ja Malawissa, viranomaiset kertoivat torstaina. Lisäksi kymmeniätuhansia koteja on vahingoittunut.

Kaatosateita mukanaan tuonut Ana-myrsky iski Madagaskariin maanantaina, jonka jälkeen se riepotteli Mosambikia ja Malawia. Myrskyn jäänteet kulkivat myös Zimbabwen yli, mutta kuolonuhreja ei ole raportoitu alueelta.

Intian valtamerellä on jo muodostunut uusi myrsky, jonka on varoitettu voivan kehittyä trooppiseksi myrskyksi tulevien päivien aikana. (Lähde: AFP)

Applen liikevaihto nousi uuteen ennätykseen sirupulasta huolimatta

Teknologiayhtiö Applen liikevaihto kipusi uuteen ennätykseen loka-joulukuussa sirupulasta ja koronapandemiasta huolimatta. Liikevaihto kasvoi noin 11 prosentilla lähes 124 miljardiin dollariin vuoden takaisesta.

Teknologiajätin nettotulos nousi sen tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä 34,6 miljardiin dollariin, kun vuotta aiemmin se oli 28,7 miljardia.

Ennätyksistä huolimatta myös Applea ovat varjostaneet kansainvälinen mikrosirupula, toimitusketjujen ongelmat sekä koronaviruksen aiheuttama epävarmuus. (Lähde: AFP)

Kauppakamarin kyselyn mukaan 75 prosenttia yrityksistä kannattaa rokotepassin käyttöönottoa

Yritykset kannattavat vahvasti rokotepassin käyttöönottoa mahdollistamaan yhteiskunnan avaamisen. Kauppakamarin jäsenyrityksilleen tekemän kyselyn mukaan yrityksistä 75 prosenttia oli sitä mieltä, että rokotepassi on tarpeellinen keino normaaliin pääsemiseksi. Kymmenen prosenttia ei katsonut sitä tarpeelliseksi ja 14 prosentille asialla ei ole merkitystä.

Tammikuun loppupuolella tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 3 000 kauppakamarien jäsenyritystä.

Montreal hävisi Anaheimille Lehkosen maalista huolimatta

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen yritti auttaa Montreal Canadiensia kukistamaan Anaheim Ducksin. Lehkosen maalista huolimatta Montreal hävisi kotiottelunsa numeroin 4–5. Ottelun ensimmäinen erä pelattiin kolme maalia tehneen Anaheimin tahdissa. Montreal pääsi peliin mukaan toisen erän alussa Lehkosen kanadalaisen seuratoverin Jake Evansin maalilla, mutta Anaheim heilutti verkkoa vain kymmenen sekuntia myöhemmin.

Kolmannessa erässä maaliverkkoa heilutti vain Montreal, mutta se ei riittänyt kirittämään Anaheimin vahvaa alkua.