Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YK-raportti: Taleban tappanut ainakin sata vanhan hallinnon työntekijää ja ulkomaalaisille töitä tehneitä

YK:n tekemän raportin mukaan Taleban on tappanut ainakin sata Afganistanin vanhan hallinnon työntekijää ja ulkomaalaisille töitä tehneitä. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, joka oli saanut raportin ennen sen julkaisemista.

Raportissa kuvataan Talebanin toimia ihmisoikeuksien rajoittamiseksi Afganistanissa. YK on saanut tietoonsa murhia ja katoamisia huolimatta Talebanin yleisistä armahduksista entisille hallituksen jäsenille, turvallisuusjoukoille ja kansainvälisten joukkojen kanssa työskennelleille.

Myös ihmisoikeuksien puolustajat ja mediassa työskentelevät joutuvat Afganistanissa hyökkäysten, pelottelun, häirinnän, mielivaltaisten pidätysten, pahoinpitelyjen ja murhien kohteeksi.

Poliittisten murhien lisäksi myös naisten oikeuksia ja oikeutta protestoida on rajoitettu. Raportissa kerrotaan yksityiskohtaisesti hallituksen tiukennuksista rauhanomaisiin mielenosoituksiin sekä naisten ja tyttöjen työhön ja koulutukseen pääsyn puutteesta.

Taleban syrjäytti Yhdysvaltain tukeman hallituksen elokuussa. Talebanit ovat vakuuttaneet uuden hallintonsa olevan maltillisen islamilainen, mutta maasta on saatu toistuvia raportteja ihmisoikeusrikoksista ja teloituksista.