Uutissuomalaisen kysely: Reilu 40 prosenttia ei kannata kansanäänestystä Nato-jäsenyydestä, vaan haluaa eduskunnan ratkaisevan asian

Suomen Nato-jäsenyydestä ei tulisi järjestää neuvoa-antavaa kansanäänestystä, vaan eduskunnan tulisi ratkaista asia ilman sitä, ajattelee 43 prosenttia Uutissuomalaisen kyselyyn vastanneista suomalaisista.

Vastaajista 37 prosenttia on puolestaan kansanäänestyksen kannalla. Joka viides vastaaja ei osannut ottaa kantaa kysymykseen.

Puoluekannan mukaan Nato-kansanäänestystä haluavia on eniten perussuomalaisten kannattajissa. Puolueen kannattajista 63 prosenttia haluaa, että jäsenyydestä järjestettäisiin kansanäänestys.

Eniten kansanäänestyksen vastustajia on kokoomuksen (62 prosenttia) ja keskustan (60 prosenttia) kannattajissa. SDP:n kannattajista 57 prosenttia suhtautuu kansanäänestykseen kielteisesti.

Alle 45-vuotiaat kannattavat neuvoa-antavaa kansanäänestystä enemmän kuin vanhemmat ikäryhmät.

Uutissuomalaisen Tietoykkösellä teettämään kyselyyn vastasi tuhat suomalaista. Virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Torstaina Uutissuomalainen kertoi, että vain joka neljäs sen kyselyyn vastanneista vastusti Naton jäsenyyden hakemista. Puolestaan 44 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomen tulisi hakea Naton jäsenyyttä jollain aikavälillä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut