Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Kaksi kolmesta eläkeläisestä haluaa työskennellä eläkkeellä

Kaksi kolmesta eläkeläisestä haluaa työskennellä eläkkeellä, moni heistä uudella työnantajalla tai uudessa tehtävässä, käy ilmi työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen tekemästä kyselystä.

Kyselyn mukaan 70 prosenttia eläkeläisistä kokee terveytensä ja hyvinvointinsa hyväksi. Neljä viidestä eläkeläisestä kokee eläkkeelle siirtymisen olleen hyvinvoinnin kannalta myönteinen asia. Vain viisi prosenttia eläkeläisistä kokee kyselyn perusteella terveytensä ja hyvinvointinsa huonoksi.

62 prosenttia kyselyn vastaajista tuntisi jaksavansa työelämässä hyvin. Osuus on noussut tasaisesti Ilmarisen eri vuosina tekemissä tutkimuksissa. Vuonna 2014 vastaava luku oli 57 prosenttia.

Eläkeläiset arvioivat toimeentulonsa keskimäärin kohtalaiseksi, mutta vastauksissa on paljon hajontaa. Joka toinen eläkeläinen kokee, ettei eläke ole riittävä. Keskimääräisestä noin 1 860 euron eläkkeestä jää vastanneille käteen pakollisten menojen jälkeen heidän oman arvionsa mukaan hieman alle 500 euroa.

Vastanneiden mielestä verotuksen tulisi kannustaa eläkeläisiä enemmän pieniinkin lisäansioihin.

Toiveena pari työpäivää viikossa

Useimmat kyselyn vastaajista haluaisivat työskennellä osa-aikaisesti noin pari päivää viikossa. Tärkeimmät syyt työntekoon ovat mielekäs tekeminen ja tulotason parantaminen.

42 prosenttia vastaajista kertoi tehneensä ansiotöitä eläkkeellä.

– Työnantajien on hyvä tiedostaa, että meillä on paljon hyvinvoivia, työntekoon halukkaita eläkeläisiä, joilla on vielä annettavana työelämälle. Työtä voidaan muokata osa-aikatyöhön sopivammaksi ja näin voidaan osaltaan tukea sitä, että meillä on jatkossakin riittävästi työvoimaa eri aloilla, eläkejohtaja Outi Pekkarinen sanoo Ilmarisen tiedotteessa.

Ilmarisen kyselyyn vastasi joulu-tammikuussa 1 210 eläkeläistä. Vastanneet saivat hieman keskimääräistä parempaa eläkettä, joten tuloksia painotettiin eläkkeen määrän mukaan.

Ilmarinen toteutti kyselytutkimuksen eläkeläisille jo 11. kerran.