VTV aloittaa menettelyn ex-pääjohtaja Yli-Viikarin irtisanomiseksi ylijohtajan virasta

Valtiontalouden tarkastusvirasto VTV kertoo aloittavansa menettelyn entisen pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin irtisanomiseksi ylijohtajan virasta.

VTV katsoo, että irtisanomiseen on eduskunnan virkamieslaissa tarkoitettu erityisen painava syy ja kertoo siksi aloittavansa irtisanomismenettelyn.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi tammikuun lopulla Yli-Viikarin 80 päiväsakon rangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta. Koska ratkaisu ei ole lainvoimainen, VTV kertoo myös ryhtyneensä toimiin Yli-Viikarin virantoimituksesta pidättämisen jatkamiseksi.

VTV:n mukaan Yli-Viikaria kuullaan ennen asian ratkaisemista.

Virasta pidätettynä on myös VTV:n johtaja Mikko Koiranen. Myös hänen virantoimituksesta pidättämisensä osalta VTV kertoo tekevänsä ratkaisun myöhemmin. Koiranen tuomittiin tammikuun lopulla Helsingin käräjäoikeudessa virka-aseman väärinkäyttämisestä 30 päiväsakon sakkorangaistukseen.

Syyttäjä, Yli-Viikari ja VTV ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä käräjäoikeuden ratkaisuun.

Aiemmin kerrottiin, että Yli-Viikari on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen myös hyllytyksestään viraston ylijohtajan virasta.

Yli-Viikari jätti ylijohtajan viran vuonna 2016 tultuaan valituksi VTV:n pääjohtajan paikalle. Yli-Viikari pidätettiin pääjohtajan virasta viime vuoden huhtikuussa virkarikosepäilyjen takia. Kesäkuun lopulla eduskunnan täysistunto irtisanoi hänet. Se katsoi, että luottamus Yli-Viikarin edellytyksiin ja kykyyn toimia VTV:n pääjohtajana oli kokonaisuutena arvioiden romahtanut hänen toimintansa vuoksi.

Yli-Viikari on valittanut myös pääjohtajan virasta pidättämisestään sekä irtisanomisestaan Helsingin hallinto-oikeuteen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut