Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi paljasti helpon konstin, jolla voi käräyttää nettihuijarin: "Myyjää voi pyytää..."

Mistä tiedän, että netissä myynnissä oleva tuote on oikeasti olemassa? Rikoskomisario Tuomas Korhonen paljasti tiistaina kikan, jolla petoksen mahdollisuutta voi pienentää.

– Myyjää voi pyytää lähettämään kuvan, jossa on myytävän tuotteen lisäksi paperille kirjoitettu kuluvan päivän päivämäärä. Tämä vähentää pelkän netistä poimitun kuvan hyväksikäyttöä, Korhonen toteaa tiedotteessa, jossa myös kerrottiin Kangasalan poliisin selvittäneen 78 petosrikoksen sarjan.

Pirkanmaalainen epäilty oli ottanut ostoilmoitusten perusteella yhteyttä ostajiin ja tarjonnut näiden etsimiä tuotteita.

Tarjoukset olivat koskeneet muun muassa kirjoja, joskaan tuotteet eivät olleet missään vaiheessa olleet epäillyn hallussa.

Erehdytetyt ostajat olivat maksaneet tuotteet, mutta eivät olleet koskaan saaneet niitä. Rikoshyöty on ollut joitakin kymmeniä euroja per tuote. Asianomistajia on ympäri Suomea.

Esitutkinta siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla.