Uudenmaan kaikki kokoontumisrajoitukset puretaan ensi maanantaina, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson rajoituksia kevennetään

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on päättänyt tänään purkaa kaikki Uudenmaan kokoontumisrajoitukset ensi maanantaista 14. helmikuuta alkaen. Kokoontumisrajoitukset puretaan koko Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Alueellisen koronakoordinaatioryhmän arvion ja sairaanhoitopiirin lausunnon mukaan rajoitusten jatkaminen pidempään ei ole tasaantuvassa epidemiatilanteessa välttämätöntä, avi kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirien alueilla kokoontumisrajoituksia lievennetään. Jatkossa sisätiloissa järjestettäviin yli 50 henkilön yleisötapahtumiin voi ottaa puolet tapahtuman enimmäisosallistujamäärästä. Kymenlaaksossa päätös astuu voimaan jo huomenna 12. helmikuuta. Päijät-Hämeessä päätös tulee sen sijaan voimaan vasta ensi maanantaina 14. helmikuuta.

Avin mukaan Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson alueilla sairaalahoidon tarve koronan vuoksi on tasaantumassa. Sairaanhoitopiirien lausuntojen mukaan kokoontumisrajoituksia ei kuitenkaan vielä voida kokonaan alueilla purkaa, avi toteaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut