Fortum Venäjän hyökkäyksestä: Tällä hetkellä kaikki liiketoimintamme toimivat normaalisti

Energiayhtiö Fortumin kaikki liiketoiminnot toimivat tällä hetkellä normaalisti Venäjän Ukrainaan kohdistamasta hyökkäyksestä huolimatta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Fortumin mukaan energiantuotanto Venäjällä ei ole pakotteiden piirissä eikä tilanteella siten ole ollut yhtiön toimintoihin suoraa vaikutusta.

Fortumissa seurataan pakotteiden ja mahdollisten vastapakotteiden kehittymistä tarkasti ja varaudutaan erilaisiin vaihtoehtoihin.

Fortumin mukaan sen tytäryhtiössä Uniperissa analysoidaan parhaillaan, millaisia taloudellisia tai juridisia vaikutuksia Nord Stream 2 -kaasuputkeen kohdistetuilla pakotteilla on yhtiölle.

Uniper on yksi Nord Stream 2:n rahoittajista. Saksan hallitus on tällä viikolla keskeyttänyt kaasuputken sertifiointiprosessin ja Yhdysvallat on asettanut pakotteita venäläisen Gazprom -kaasuyhtiön sveitsiläiselle tytäryhtiölle Nord Stream 2 AG:lle ja sen toimitusjohtajalle.

– Emme halua spekuloida mahdollisilla tulevilla pakotteilla tai niiden vaikutuksilla. On kuitenkin selvää, että noudatamme toimintaamme sääteleviä lakeja ja määräyksiä, mukaan lukien pakotteita, Fortum kirjoittaa.

Fortumin mukaan se ja Uniper tiedottavat viipymättä pakotteiden mahdollisista taloudellisista vaikutuksista.

Noin kolmasosa työntekijöistä Venäjällä

Fortumilla ja Uniperilla on yhteensä noin 7 000 työntekijää ja 12 voimalaitosta eri puolilla Venäjää. Kaikkiaan Fortumilla on noin 20 000 työntekijää.

– Fortumilla on Venäjällä pitkät liikesuhteet ja laajaa toimintaa. Olemme erittäin pahoillamme tilanteen kärjistymisestä ja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Seuraamme tapahtumien kehitystä tarkasti, Fortum kirjoittaa poikkeuksellisessa tiedotteessaan.

– Eurooppalaisina tiedämme historiastamme, että sotiminen on huonoin mahdollinen tapa ratkaista poliittisia kiistoja, sillä se aiheuttaa aina suurta kärsimystä ihmisille, yhtiö jatkaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut