Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden: Venäläisten suurten pankkien varat jäädytetään ja huipputeknologian vienti Venäjälle lopetetaan

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin mukaan Venäjään kohdistetaan uusia, voimakkaita pakotteita. Esimerkiksi venäläisten suurten pankkien varat jäädytetään ja huipputeknologian vienti Venäjälle lopetetaan, Biden kertoi torstaina.

Biden sanoi, että Venäjän sulkeminen kansainvälisestä Swift-maksuvälinejärjestelmästä säilyy vaihtoehtona, mutta että Yhdysvaltain eurooppalaiset liittolaiset vastustavat sitä tällä hetkellä.

Pakotteita asetettiin myös Venäjän eliittiin kuuluville ja näiden perheenjäsenille.

Biden kertoi, että G7-maiden johtajat olivat yksimielisiä Ukrainaan hyökänneen Venäjän vastaisista pakotteista. Rikkaiden teollisuusmaiden G7-ryhmän johtajat pitivät videoyhteydellä kokouksen torstaina illalla.

Biden korosti, että pakoterintamassa ovat Yhdysvaltain lisäksi muiden muassa EU, Britannia ja Kanada.

Valkoisen talon mukaan myös eräille valkovenäläisille yrityksille asetettiin pakotteita. Joukossa on muun muassa kaksi merkittävää valtio-omisteista pankkia ja yhdeksän puolustusalan yritystä, kertoi CNN .

Britannia asetti omat Venäjän vastaiset pakotteet, kieltää mm. Aeroflotia l askeutumasta maaperälleen

Britannia ilmoitti torstaina omista Venäjän vastaisista pakotteista. Niiden mukaan muun muassa jäädytetään kaikkien suurien venäläispankkien varat sekä lisäksi ne suljetaan pois Britannian rahoitusjärjestelmästä.

Ilmoittaessaan pakotteista pääministeri Boris Johnson sanoi parlamentissa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin "ei voi koskaan puhdistaa käsiään Ukrainan verestä".

Pakotteet estävät myös Venäjän valtiota ja suuria venäläisyhtiöitä lainaamasta rahaa Britannian markkinoilta. Lisäksi venäläisten talletuksille brittipankkien tileille tulee rajoitus.

Lähipäivien aikana Britanniasta lopetetaan huipputeknologisten tavaroiden sekä öljynjalostamolaitteiden vienti Venäjälle.

Lisäksi venäläisen lentoyhtiön Aeroflotin koneilta kielletään laskeutuminen Britannian maaperälle.

Yhdysvallat lähettää 7 000 lisäsotilasta Saksaan

Yhdysvallat aikoo lähettää 7 000 sotilasta lisää Eurooppaan reaktiona Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain puolustusministeriö.

Joukot sijoitetaan Saksaan, ja niiden on tarkoitus siirtyä sinne lähipäivinä. Pentagonin mukaan joukkojen lisäyksen tarkoituksena on lisätä tukea Yhdysvaltain Nato-liittolaisille ja toimia pelotteena Venäjän aggressiota kohtaan.

----

Lähteenä myös BBC.