Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kannatuskyselyn kärkeä pitävä kokoomus on yhä selvemmin Suomen suosituin puolue – ero SDP:hen kasvoi entisestään

Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan oppositiopuolue kokoomuksen suosio muihin puolueisiin verrattuna on kasvanut entisestään.

Kokoomuksen suosio kohosi helmikuussa julkaistusta kannatuskyselystä liki puolentoista prosenttiyksikön verran. Puoluetta kannattaa kyselyn mukaan 22,6 prosenttia suomalaisista. Kannatuskyselyn suurin muutos tapahtui juuri kokoomuksen suosiossa.

Suomen toiseksi suosituin puolue on pääministeripuolue SDP, jonka kannatus on 18,5 prosenttia. SDP:n suosio laski edellisestä mittauksesta puolikkaan prosenttiyksikön verran.

Kolmanneksi suosituin on perussuomalaiset, jota kannattaa 15,6 prosenttia kyselyyn osallistuneista. Perussuomalaisten suosio romahti helmikuun mittauksessa yli kolme prosenttiyksikköä. Puolue on sen jälkeen kirinyt kannatustaan runsaat puoli prosenttiyksikköä.

Suosiotaan tuoreessa kannatuskyselyssä kasvatti hieman (0,7 prosenttiyksikköä) myös keskusta, jonka taakse asettui vastaajista 13,4 prosenttia.

Vihreiden tilanne Ylen kannatusmittauksessa synkkeni jälleen. Puoluetta kannatti 9,3 prosenttia vastaajista ja puolue pysytteli viidenneksi suosituimpana vain vaivoin. Perässä tulevan vasemmistoliiton kannatus oli 9,1 prosenttia.

Taloustutkimuksen toteuttamaan kyselyyn osallistui 2 727 ihmistä. Sen virhemarginaali on 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.