Venäjän liberaali radioasema Eho Moskvy suljetaan

Venäjällä riippumattoman median ala kapenee entisestään, kun demokratiamielisenä pidetty Eho Moskvy -radioasema suljetaan.

Asiasta kertoi radiokanava itse torstaina Telegram-viestisovelluksessa.

Radion lähetykset estettiin Venäjällä. Syynä on kanavan Kremlin virallisesta linjasta poikkeava tapa uutisoida Venäjän hyökkäyksestä Ukrainassa.

Eho Moskvyn mukaan sekä radiokanava että nettisivusto suljetaan.

Journalistiliitto tukee Ukrainaa 15 000 eurolla

Suomen Journalistiliitto tukee Ukrainan journalisteja ja tiedonvälitystä 15 000 eurolla. Tukirahat käytetään Ukrainassa olevien journalistien tukemiseen ja heidän turvallisuutensa takaamiseen. Alueella olevia media-ammattilaisia on liiton mukaan haavoittunut ja kuollut.

Vaarassa olevia toimittajia autetaan tuella työskentelemään kriisitilanteessa. Heille myös toimitetaan humanitääristä hätäapua, turvavarusteita sekä ensiaputarvikkeita.

Tuet kohdennetaan alueelle kansainvälisten journalistijärjestöjen perustaman Ukrainan turvallisuusrahaston kautta. Journalistiliiton mukaan järjestöt ovat tiivistäneet yhteistyötään Ukrainan tilanteen helpottamiseksi.

Venäjä hyökkäys Ukrainaan on kestänyt viikon verran.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut