Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä: Mies yritti ampua järjestyksenvalvojan Sörnäisten metroasemalla, mutta ei saanut asetta toimimaan – miehelle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta

Syyttäjä vaatii 27-vuotiaalle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta järjestyksenvalvojan tapon yrityksestä Helsingin Sörnäisten metroasemalla uudenvuodenpäivänä.

Lisäksi miestä syytetään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Järjestyksenvalvoja yritti poistaa aggressiivisesti käyttäytyneen miehen metroasemalta, jolloin mies ryhtyi riuhtomaan itseään irti järjestyksenvalvojan otteesta.

– Tämän jälkeen järjestyksenvalvoja on ryhtynyt suorittamaan miehen kiinniottoa, jolloin tilanne on edennyt pystypainiin heidän välillään, syyttäjä kirjoitti haastehakemuksessa.

Kahakan aikana mies otti esille pistoolin. Syyttäjän mukaan mies osoitti sillä järjestyksenvalvojaa ylävartalon alueelle ja painoi kaksi kertaa liipaisimesta.

– Teko jäi kuitenkin yritykseksi, koska ase ei ole yrityksistä huolimatta lauennut, koska patruuna oli lipastettuna aseen lippaaseen väärinpäin, syyttäjä totesi.

Tilanteeseen meni väliin toinen järjestyksenvalvoja. Syyttäjän mukaan mies uhkasi myös tätä tappamisella ja osoitti aseella.

Vangittuna tammikuusta lähtien

Syytetty mies ei ole toimittanut käräjäoikeudelle kirjallista vastausta. Hän on ollut vangittuna tammikuusta lähtien.

Jutussa on syytettynä myös toinen mies, jolle vaaditaan sakkorangaistusta järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.