MT: Maataloudelle etsitään jopa 300 miljoonan euron tukea

Osana hallituksen lähiaikoina päätettäväksi tulevaa Suomen huoltovarmuuspakettia maataloudelle etsitään jopa 300 miljoonan euron tukea, kertoo Maaseudun Tulevaisuus .

Lehden mukaan tavoitteena olisi saada tukea sellaisessa muodossa, että se näkyisi pian viljelijöiden pankkitileillä. Lehti kertoo, että osalle suunnitelluista tukitoimista tarvitaan EU:n hyväksyntä.

Yksi osa tukea olisi verotuksen tukitoimi, joka liittyy energiaan. Lehden tietojen mukaan on myös useita muita toimia, joista osalla on nopea vaikutus ja osalla vaikutus tulee pidemmällä aikavälillä. Lisäksi on tulossa myöhemmässä vaiheessa lisälainsäädäntöä, joka koskee kauppaa.

Hallituksen odotetaan antavan vielä maaliskuun aikana Ukrainan tilanteesta johtuvan lisätalousarvioesityksen, jossa suunnataan rahoitusta sekä puolustushallinnolle että maataloudelle.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) ei ole vielä avannut valmisteilla olevan paketin yksityiskohtia.

– Oman esitykseni olen pakettiin antanut ja se on maatalouden osalta riittävä, Leppä sanoi maanantaina puheessaan Pohjois-Pohjanmaalla MTK:n ja Vaalan kunnan yhteisessä tilaisuudessa.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut