Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat ja Venäjää tukeva Kiina keskustelevat tänään Ukrainan sodasta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskustelee tänään Ukrainan sodasta Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. Valkoisen talon mukaan Xi ja Biden keskustelevat Ukrainan lisäksi Yhdysvaltain ja Kiinan välisen kilpailun hallinnasta.

Presidentti Xitä pidetään kenties ainoana johtajana, joka voi vaikuttaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin toimiin.

Kiina on toistaiseksi kieltäytynyt tuomitsemasta liittolaisensa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan ja vakuuttanut maiden välisten suhteiden olevan vahvat. Toisaalta Kiinan ulkoministeri on painottanut, ettei Kiina halua joutua kärsimään lännen talouspakotteista Venäjää vastaan.

– Kiina ei ole kriisin osapuoli, ja vielä vähemmän se haluaa pakotteiden vaikuttavan itseensä, ulkoministeri Wang Yi sanoi.

Yhdysvaltalaisten mediatietojen mukaan Venäjä olisi pyytänyt Kiinalta sotilaallisen ja taloudellisen tuen lisäksi ruoka-apua Ukrainassa sotimiseen.

Kiina ei ole suoraan kiistänyt tai myöntänyt tietoja, mutta se on syyttänyt Yhdysvaltoja "disinformaation" levittämisestä.

New York Times kertoo , että Valkoisen talon mukaan presidentit keskustelevat aamuyhdeksältä Yhdysvaltain itärannikon aikaa eli Suomen aikaa kolmelta iltapäivällä.