Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nordea ostaa tanskalaisen Topdanmarkin henki- ja eläkevakuutustoiminnot

Finanssikonserni Nordea kertoo ostavansa tanskalaisen vakuutusyhtiön Topdanmarkin henki- ja eläkevakuutustoiminnot. Kauppahinta on noin 270 miljoonaa euroa.

Topdanmark Forsikringin hoidossa oleva varallisuus oli viime vuoden lopussa noin 12 miljardia euroa. Yhtiön asiakasmäärä on noin 225 000.

– Topdanmark Livsforsikring sopii erittäin hyvin strategiaamme, ja sen osto kasvattaa osuuttamme säästämisen vähittäismarkkinoista Tanskassa. Topdanmark on meille tuttu yhteistyöstä vahinkovakuutusten puolella, kertoo Nordean Asset & Wealth Management -liiketoiminta-alueen johtaja Snorre Storset tiedotteessa.

Topdanmarkin henki- ja eläkevakuutustoiminnot integroidaan osaksi Nordeaa ja Nordean brändiä.

– Nordealla on oikeanlaiset edellytykset sekä halua johtaa ja kehittää Topdanmark Livsforsikringin toimintaa. Myymme jatkossakin henkivakuutusratkaisuja, mutta sillä erolla, että ne ovat Nordean tarjoamia, sanoo Topdanmarkin toimitusjohtaja Peter Hermann.

Vakuutuksia yksityishenkilöille sekä pk-yrityksille

Topdanmark Livsforsikring on Tanskan viidenneksi suurin vapaaehtoisiin vakuutuksiin keskittyvä henkivakuutusyhtiö. Yhtiö tarjoaa eläkevakuutuksia ja niihin liittyviä vakuutustuotteita yksityishenkilöille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille.

Kauppa edellyttää viranomaisten hyväksyntää, ja sen odotetaan toteutuvan tämän vuoden jälkipuoliskolla.