Presidentti Niinistö vierailulle Ranskaan, tapaa maanantaina Macronin Pariisissa

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Ranskaan, tiedottaa presidentin kanslia. Niinistö tapaa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin maanantaina Pariisissa.

Presidentit keskustelevat tapaamisessaan presidentin virka-asunnolla muun muassa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ja Euroopan turvallisuustilanteesta, kanslian tiedotteessa kerrotaan.

Niinistön ohjelmassa on kanslian mukaan myös muita kahdenvälisiä tapaamisia.

Presidentti Niinistö on tavannut Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen valtionjohtoa myös Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Alkuviikosta Niinistö vieraili Lontoossa, jossa hän osallistui niin kutsuttujen JEF-maiden kansainväliseen puolustusyhteistyökokoukseen. Niinistö tapasi vierailullaan muun muassa prinssi Charlesin sekä Britannian pääministerin Boris Johnsonin.

Johnsonin tapaamisen jälkeen Niinistö kuvaili, että Britannia ymmärtää Suomen tilannetta varsin hyvin ja maa tukee Suomea turvallisuusratkaisuissa, päätyipä Suomi niissä mihin suuntaan tahansa.

Niinistön mukaan myös sotilasliitto Naton ovet olisivat Britannian puolesta auki, jos Suomi päättäisi tavoitella jäsenyyttä.

Maaliskuun alussa Niinistö vieraili Washingtonissa, jossa hän tapasi presidentti Joe Bidenin. Presidentit sopivat tuolloin Suomen ja Yhdysvaltojen puolustusyhteistyön syventämisestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut