Uutissuomalainen: Valtiovarainministeri Saarikko ei sulje pois ylimääräisiä etuuskorotuksia

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ei sulje pois sitä, että hallitus päättäisi kevään lisätalousarviossa ylimääräisestä indeksikorotuksesta pienimpiin eläkkeisiin ja sosiaaliturvaetuuksiin.

– Tätä vaihtoehtoa pitää arvioida osana lisätalousarvion päätöskokonaisuutta toukokuussa tai mahdollisten äkillisten tarpeiden takia jo aiemmin, Saarikko sanoi perjantaina Uutissuomalaisen haastattelussa.

Hallituspuolueiden edustajista sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) ja SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen ovat esittäneet ylimääräistä indeksitarkistusta valtion vastaantulona hintojen nousuun.

Saarikko korostaa, ettei kuittaa ylimääräisiä indeksikorotuksia tässä vaiheessa. Hänen mukaansa on vielä liian aikaista arvioida, kuinka pysyvästä ilmiöstä kiihtyneessä inflaatiossa on kyse.

– Valtion mahdollisia tukitoimia on syytä säädellä tarkasti sen mukaan, miten inflaatio kehittyy, Saarikko sanoo Uutissuomalaiselle.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut