Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahdelle rikossyytteet Kuopion puukotusjutussa – nuorta naista puukotettiin yksityisasunnossa

Yhtä nuorta naista syytetään muun muassa murhan yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä Kuopiossa, Syyttäjälaitos kertoi tiistaina.

Häntä syytetään myös törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lisäksi toista, syyttäjän mukaan vielä alaikäistä tyttöä syytetään nuorena henkilönä tehdyistä avunannoista murhan yritykseen, törkeän pahoinpitelyn yritykseen ja laittomaan uhkaukseen sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Aluesyyttäjä Patrik Voss-Lagerlund kertoo STT:lle, että koko jutussa asianomistajia eli rikoksen uhreja on neljä.

Tapahtumat alkoivat yksityisasunnossa ja jatkuivat bussissa

Poliisi on aiemmin kertonut, että tapahtumat alkoivat yksityisasunnossa ja jatkuivat paikallisliikenteen bussissa 22. tammikuuta.

Asunnossa toinen syytetyistä löi yllättäen uhria teräaseella selkään, minkä jälkeen asunnossa olleet henkilöt ja epäillyt tekijät poistuivat asunnosta. Poliisin mukaan uhri oli nuori tyttö.

Samaan aikaan samaisessa kerrostalossa asuva henkilö oli kuullut rappukäytävästä meteliä ja oli mennyt katsomaan tilannetta. Tässä yhteydessä talon asukasta oli lyöty poliisin mukaan kasvojen alueelle. Asukas ei saanut vakavia vammoja.

Tämän jälkeen syytetyt nousivat Kuopion keskustassa paikallisliikenteen bussiin, missä he hermostuivat takana istuneille kahdelle pojalle, poliisi kertoi. Toinen syytetyistä oli ottanut teräaseen esille ja yritti lyödä poikia teräaseella. Pojat onnistuivat väistämään iskut ja saivat tekijältä teräaseen pois.

Poliisi otti nuoret naiset kiinni heidän poistuessaan linja-autosta.