Pääministeri Marin ja Naton pääsihteeri Stoltenberg keskustelivat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg keskustelivat videoyhteyden välityksellä tiistaina, kertoo valtioneuvoston kanslia.

Keskustelun aiheena oli Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sekä mahdollisuudet löytää tie rauhaan. Lisäksi esillä oli Ukrainan voimakas tukeminen kaikin tavoin. Hyökkäyksen mahdollisia seurauksia käsiteltiin sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä.

– Marin tiedusteli Stoltenbergiltä Naton päätöksistä liittokunnan pelotteen ja yhteisen puolustuksen vahvistamiseksi ja kiitti tuesta Suomen Nato-yhteistyölle, kanslia kertoo tiedotteessa.

Marin myös esitteli Stoltenbergille meneillään olevaa selontekotyötä, jonka myötä eduskunnassa tullaan keskustelemaan turvallisuuspoliittisesta toimintaympäristöstä ja Suomen turvallisuuden vahvistamisesta.

– Keskustelussa todettiin Naton avointen ovien politiikan jatkuvuuden merkitys ja vaihdettiin näkemyksiä periaatteista ja menettelyistä siihen liittyen, kanslia jatkaa.

– Keskustelussa korostui EU:n ja Naton välinen yhteistyö sekä transatlanttisen yhtenäisyyden suuri arvo. Tämä oli myös viime viikon Eurooppa-neuvoston ja Naton huippukokouksen tärkeä viesti.

Valtioneuvoston kanslia kertoo myös, että Stoltenberg ja Marin sopivat jatkavansa yhteydenpitoa näihin teemoihin liittyen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut