Olkiluoto 3:n teho nostetaan yli 30 prosenttiin täydestä tehosta – säännöllisen sähköntuotannon määrä alkaa heinäkuussa

Säteilyturvakeskus (STUK) on antanut luvan Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin tehon nostamiseksi yli 30 prosenttiin sen täydestä tehosta.

STUKin mukaan käyttöönottokokeet ovat osoittaneet, että laitos toimii suunnitellulla tavalla ja tehoa on turvallista nostaa yli 30 prosentin.

Teollisuuden Voima (TVO) käynnisti Olkiluoto 3:n joulukuussa ja on sen jälkeen jatkanut laitoksen vaiheittaista käyttöönottoa. OL3 alkoi ensimmäistä kertaa tuottaa sähköä valtakunnan verkkoon reilut kaksi viikkoa sitten, jolloin reaktorin teho oli 25 prosenttia täydestä tehosta.

STUK valvoo OL3:n käyttöönottoa, ja TVO tarvitsee siltä luvan ennen reaktorin tehon nostoa käyttöönoton seuraavaan vaiheeseen. Seuraavaksi TVO tarvitsee STUKilta luvan, kun käyttöönottotesteissä edetään yli 60 prosentin teholla tehtäviin kokeisiin.

OL3:n säännöllisen sähköntuotannon on määrä alkaa heinäkuussa. Silloin sen sähköntuotanto nousee tasolle joka vastaa noin 14:ää prosenttia Suomen sähkön kokonaiskulutuksesta.

Edellisen kerran Suomessa otettiin käyttöön uusi ydinvoimalaitos yli neljä vuosikymmentä sitten. Ennen Olkiluodon kolmosyksikön käyttöönottoa ydinvoiman osuus Suomen sähkönkäytöstä on ollut noin kolmannes. Suomi on tuonut ulkomailta vajaan viidenneksen käyttämästään sähköstä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut