Johtajaylilääkärit huolestuneita lakosta: Työntekijäjärjestöjen esittämä suojelutyöresurssi riittämätön turvaamaan välttämättömän kiireellisen hoidon

Johtajaylilääkärit kuudesta sairaanhoitopiiristä julkaisivat keskiviikkoiltana yhteisen huolenilmauksen potilaiden hengen ja terveyden vakavasta vaarantumisesta, kun ilmeni, että hoitajien lakko alkaa perjantaina. Tehy ja Super hylkäsivät valtakunnansovittelijan sovintoesityksen muiden kunta-alan työntekijäjärjestöjen lailla.

Johtajaylilääkärien mukaan työntekijäjärjestöt sitoutuivat lakkoilmoituksessa antamaan suojelutyötä lakon aikana siten, että potilaiden hengen ja pysyvän vakavan vammautumisen riskiä ei ole. Suojelutyön laajuudesta ei heidän mukaansa ole kuitenkaan saavutettu yksimielisyyttä.

– Työntekijäjärjestöjen paikallisissa neuvotteluissa esittämä suojelutyöresurssi on riittämätön turvaamaan välttämättömän kiireellisen hoidon. Uhattuna on erityisesti päivystysten ja päivystystä tukevien vuodeosastojen hoito, mikä vaarantaa kiireellisen hoidon toteuttamisen, johtajaylilääkärien allekirjoittamassa kannanotossa todetaan.

He sanovat antaneensa työntekijäjärjestöjen käyttöön tarkat arviot kriittisten toimintojen turvaamiseen tarvittavasta henkilöstöstä, mutta asiantuntija-arviota ei ole heidän näkemyksensä mukaan kuunneltu.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Markku Mäkijärvi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä, Jyrki Jalkanen Jyväskylän Sairaala Novasta, Juhani Sand Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä, Terhi Nevala Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä, Olavi Airaksinen Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä ja Mikko Pietilä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut