Ukraina: venäläiset varastivat radioaktiivista materiaalia Tshernobylista – "Epäammattimaisissa käsissä tappavan vaarallista"

Ukrainalaislähteiden mukaan venäläiset varastivat radioaktiivista materiaalia Tshernobylista. Brittiläinen Sky News kertoo, että venäläisjoukkojen matkaan lähti ydinvoimalan tutkimuslaboratorioista mahdollisesti tappavaa radioaktiivista ainetta.

Ukrainalaisten viranomaisten mukaan jo pieni määrä varastettua ainesta voi olla tappavan vaarallista, jos sen kanssa toimii "epäammattimaisesti ja kontrolloimattomasti". Viranomaisten lausunnon mukaan kadoksissa olevan materiaalin sijaintia ei tiedetä.

Tshernobylin ydinvoimala oli Venäjän hallinnassa muutaman viikon ajan helmikuun lopusta lähtien, mutta alue on jälleen ukrainalaisten hallinnassa. Sky Newsin mukaan Venäjän joukot ryöstivät ja tuhosivat ydinvoimalassa kaksi toimistoa ja laboratorion.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut