Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

S-ryhmältä vaadittu oikeudessa miljoonia ruplia "vuokrasopimusrikkomuksista" Pietarista vetäytymisen takia – Kansallistaako Venäjä maan Prismat?

S-ryhmän mukaan Prismat ovat suljettu ja viimeiset hotellit suljetaan kuun loppuun mennessä.

S-ryhmä on ollut Pietarissa jo oikeudessa vetäytymisestään Venäjän markkinoilta, kertoo RBC-lehti. Venäjän hyökättyä Ukrainaan S-ryhmä päätti lopettaa pikaisesti kaikki 16 Prismaansa Pietarissa.

Liikekeskusten hallintayhtiöt ovat vaatineet vuokrasaataviaan oikeusteitse. Niitä edustava Europolis Baltic Rus on venäläismedia RBC:n mukaan perännyt S-ryhmän venäläiseltä tytäryhtiötä 3,8 miljoonaa ruplaa vuokrasopimusrikkomuksesta.

S-ryhmältä on vaadittu oikeusteitse myös omaisuuden takavarikointia. Oikeus ei kuitenkaan ole suostunut takavarikoimaan S-ryhmän omaisuutta tai varoja Pietarissa, kertoo RBC.

S-ryhmä ei halua kommentoida oikeuskäsittelyä mitenkään. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Pekka Haverinen toteaa Uutissuomalaiselle, että kaikki Pietarin Prismat on suljettu.

Yksi kolmesta S-ryhmän hotellista on myös suljettu Pietarissa ja loput suljetaan tämän kuun aikana.

– Toiminnan lopettamisprosessi on vielä kesken ja Venäjän uusista säädöksistä johtuen se on varsin monimutkainen, Haverinen toteaa.

Venäjä ilmoitti aiemmin, että se kansallistaa Venäjän markkinan jättävien yhtiöiden omaisuutta. Venäläinen RBC-lehti kertoo kuitenkin Telegramissa, että ulkomaisen omaisuuden kansallistamista on lykätty.