Pelko maaliskuun hurjista inflaatioluvuista painoi pörssikursseja Wall Streetillä

Yhdysvalloissa julkistetaan myöhemmin tänään tilastotietoa maaliskuun kuluttajahinnoista ja odotus on, että inflaatio on ryöstäytynyt entistä pahemmaksi. Lukuja odotellessa pörssikurssit painuivat selvään laskuun Wall Streetillä. Laaja S&P 500 -indeksi päätyi 1,7 prosentin alamäkeen ja teknologiapainotteinen Nasdaq laski 2,2 prosenttia.

Jo helmikuun inflaatio ylsi ennätysmäiseen 7,9 prosenttiin ja maaliskuussa odotetaan jopa 8,5 prosenttia, kun Ukrainan sodan vaikutukset raaka-aineiden hintoihin alkavat näkyä.

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki kutsui ilmiötä "Putinin hinnoiksi" ja sanoi tulossa olevan erittäin kovia inflaatiolukuja. Jos ennakoitu 8,5 prosenttia toteutuu, olisi se kovin inflaatio Yhdysvalloissa sitten vuoden 1981.

Samalla Yhdysvaltojen valtionlainojen korot jatkoivat nousuaan. 10-vuotisten valtionlainojen korko nousi yli 2,7 prosenttiin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut