Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkoululaisen epäillään puukottaneen toista Rovaniemellä – poliisi selvittää tapahtumien kulkua

Yläkoulun oppilaan epäillään puukottaneen toista oppilasta Rovaniemellä, kertoo Lapin poliisi. Epäilty väkivallanteko tapahtui Rantavitikan koulun ruokalassa ruokatauon aikana.

Poliisin mukaan ensimmäinen poliisipartio ehti paikalle kahden minuutin kuluttua ilmoituksen saatuaan ja alaikäinen tekijä saatiin heti kiinni koulun tiloista.

Uhrille annettiin välittömästi ensiapua ja hänet toimitettiin jatkohoitoon Lapin keskussairaalaan, poliisi kertoo. Muille oppilaille tai henkilökunnan edustajille ei poliisin mukaan aiheutunut tilanteesta hengenvaaraa.

Poliisi ei tuoreeltaan kertonut, onko puukotuksesta epäilty nuori 15 vuotta täyttänyt vai sitä nuorempi. Alle 15-vuotias ei Suomessa ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan.

Poliisi kertoo tekevänsä asiassa yhteistyötä monien viranomaisten kanssa ja selvittävänsä tapahtumien kulkua.

– Tutkinnallisista syistä ei asiasta voida tässä vaiheessa sanoa enempää, tutkinnanjohtaja Mikko Halme Lapin poliisilaitokselta toteaa tiedotteessa.

Rovaniemen kaupungin mukaan koulun henkilökunnalle ja oppilaille järjestetään kriisiapua.