Putin: Tilanne piiritetyssä Mariupolissa on "traaginen" ja "monimutkainen"

Venäjän presidentti Vladimir Putin keskusteli tiistaina Moskovassa YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin kanssa Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan.

Keskustelusta kertoo muun muassa Sky News, jonka mukaan Venäjän johtaja kuvaili tilannetta piiritetyssä Mariupolissa "traagiseksi" ja "monimutkaiseksi".

– Tilanne on monimutkainen siellä – ja traaginen. Mutta se on yksinkertaista, oikeastaan. Olen puhunut (Turkin) presidentti Erdoganin kanssa tänään. Hän sanoi, että siellä on käynnissä sotilaallisia operaatioita, Putin sanoi ja jatkoi:

– Ei, sotilasoperaatiot ovat päättyneet siellä. Mariupolissa ei ole sotilaallisia operaatioita. Ne ovat pysähtyneet.

Putin syytti Sky Newsin mukaan Ukrainan joukkoja "piilottelusta siviilien takana" Azovstalin terästehtaalla ja sanoi, että "helpointa on vapauttaa heidät".

– Kuulemme Ukrainan viranomaisilta, että siellä on siviilejä. Siinä tapauksessa Ukrainan armeijan sotilaiden on vapautettava heidät tai he toimivat terroristeina kuin ISIS Syyriassa, Putin sanoi.

Venäjän hyökkäykset Mariupolissa Azovstalin tehdasalueella jatkuivat tiistaina, kertoi kaupungin apulaispormestari Serhiy Orlov. Hänen mukaansa ketään ei päästetä poistumaan Azovstalista, ja Venäjä valehtelee sanoessaan hyökkäysten loppuneen.

Orlov sanoo, että aluetta pommitetaan jatkuvasti ja että siellä on edelleen niin siviilejä kuin sotilaita. Venäjä on tulittanut Mariupolia jo viikkoja niin, että kaupunki on lähes rauniona.

Putin sanoi tapaamisessa myös, että vaikka Venäjän "sotilaallinen operaatio" oli vielä käynnissä, Kreml "toivoi edelleen pääsevänsä sopimuksiin diplomaattisen kanavan kautta". Hän lisäsi rauhanneuvottelujen jatkuvan verkossa.

Venäjän johtaja sanoi, että vaikka hän toivoi, että neuvottelut Ukrainan kanssa "tuottavat positiivisen tuloksen", oli asioita, joita pitää sujuvoittaa ennen tapaamista presidentti Volodymyr Zelenskyin kanssa.

Voit katsoa alta Sky Newsin videon Putinin puheesta.

YK:n pääsihteeri: "Tarvitsemme välittömästi humanitaarisia käytäviä – mahdolliset sotarikokset tutkittava"

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut