Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pilvipalvelut vahvistivat jälleen Microsoftin tulosta – kasvoi kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta 16,7 miljardiin dollariin

Pilvipalveluiden jatkunut kysyntä on vahvistanut jälleen Microsoftin tulosta, ohjelmistojätti kertoo sijoittajakirjeessään.

Yhtiön tulos oli tammi-maaliskuussa koholla kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta ja oli kasvanut 16,7 miljardiin Yhdysvaltain dollariin.

Microsoftin liikevaihto puolestaan kasvoi 18 prosentilla ollen 49,4 miljardia.

Talouslehti Financial Timesin mukaan Microsoftin Azure-pilvipalvelun kasvu nosti yhtiön liikevaihdon ja tuloksen alkuvuonna markkinaennusteiden yläpuolelle.

Yhtiö on aiemminkin hyötynyt siitä, että työnteko, opiskelu ja ostaminen ovat siirtyneet koronaviruspandemian vuoksi enenevässä määrin verkkoon.

Microsoftin serverituotteiden ja pilvipalveluiden liikevaihto kasvoi vuoden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden 32 prosentilla.

Merkittävimpänä vetojuhtana toimivat Azure ja muut pilvipalvelut, joiden kohdalla liikevaihto oli loikannut 49 prosenttia vuoden takaista korkeammaksi.

Osakkeen arvo laski tulosjulkistuksen alla

Financial Timesin mukaan Microsoftia on kritisoitu aiemmin siitä, kuinka viime aikojen lisensointimuutokset ovat nostaneet kustannuksia asiakkailla, jotka käyttävät yhtiön ohjelmistoja kilpailevilla pilvialustoilla.

Microsoftin menestys pilvipalveluiden saralla on nakertanut lehden mukaan verkkokauppajätti Amazonin asemaa markkinajohtajana oman Amazon Web Services (AWS) -alustansa kanssa.

Washingtonin Redmondissa majailevan Microsoftin julkaisemien tuoreiden tulosten perusteella pandemian aikana räjähdysmäisesti kasvanut pc-myynti on jossain määrin vähentynyt ja yhtiön Windows-tuotteet ovat menneet niin ikään hieman aiempaa heikommin kaupaksi.

Financial Timesin mukaan yhtiön pc- ja pelitoimintojen liikevaihdossa kasvua oli nyt 11 prosenttia ja liikevaihto asettui 14,5 miljardin dollarin paikkeille.

Yhtiön osakkeen arvo lähti sukeltamaan tiistaina tulosjulkistuksen alla ja oli kaupankäynnin loppuessa liki neljä prosenttia pakkasella. Jälkikaupassa tilanne on sen sijaan hieman kohentunut.