Valko-Venäjä ottamassa kuolemanrangaistuksen käyttöön terroristeille

Valko-Venäjän parlamentin alahuone on päättänyt, että terrorismin yrityksestä voitaisiin jatkossa rangaista kuolemanrangaistuksella. Asiasta kertoo Guardian-lehti. Rikoslain uudistus vaatii vielä parlamentin ylähuoneen ja Valko-Venäjän johtajan Aljaksandr Lukashenkan tuen ennen kuin laki tulee voimaan.

Lakiuudistuksen taustalla on aktivistien yritykset sabotoida rautatieverkostoa, jotta venäläisten sotajoukkojen kuljettaminen Ukrainaan vaikeutuisi.

– Tuhoavat voimat jatkavat ääriterroristista toimintaa yrittämällä horjuttaa Valko-Venäjää provosoimalla sisäistä epävakautta ja konflikteja, alahuoneen puheenjohtaja Vladimir Andreychenko perusteli päätöstä.

– Rautatieverkostoa, joka on strategisesti tärkeä kohde, yritetään vaurioittaa. Terroristien toiminnalle ei voi olla minkäänlaista oikeutusta, hän jatkoi.

Venäjä hyödynsi läheistä liittolaistaan Valko-Venäjää valmistellessaan hyökkäystään Kiovaan sotatoimien alkuvaiheessa. Valkovenäläisten rautatietyöläisten, hakkereiden ja toisinajattelijoiden verkosto häiritsi Venäjän sotavoimien kuljetuksia. Hidastukset antoivat Ukrainalle lisää aikaa valmistautua Venäjän hyökkäykseen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut