Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Li Andersson vaati vappupuheessaan työnantajille vastuuta potilasturvallisuudesta ja julkiselle sektorille palkkaohjelman

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, opetusministeri Li Andersson vaatii työnantajia kantamaan lisää vastuuta potilasturvallisuudesta.

Hän sanoi vappupuheessaan, että vasemmistoliitto esittää hallitukselle sen selvittämistä, miten voitaisiin lisätä työnantajien vastuuta huolehtia henkilöstön riittävyydestä ja puuttua potilasturvallisuuden vaarantumiseen normaalioloissa.

Andersson huomautti, että hoitajalakon aikaisessa suojelutyössä on paikoin ollut enemmän työntekijöitä kuin mitä normaaliaikana on ollut.

Hän totesi myös, ettei vasemmistoliitto tule hyväksymään potilasturvallisuuslakia, joka puuttuisi hoitajien lakko-oikeuteen.

Andersson sanoi vasemmistoliiton kannattavan julkisen sektorin palkkaohjelmaa ja olevan valmis myös maksamaan sen rahoituksesta.